Το μικρό Citroen με τον πετρελαιοκινητήρα 1.4 HDi παρουσιάζει χαμηλή τιμή αγοράς, είναι πολύ οικονομικό σε κατανάλωση και δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας. Από την άλλη πλευρά η απόδοση του HDi μηχανικού συνόλου είναι χαμηλότερη έναντι του ανταγωνισμού, αν και λόγω των 160 Nm ροπής κινείται με άνεση κυρίως εντός πόλεως και κυρίως με οικονομία.

Η άνεση είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό και στο δρόμο, όπου η μαλακή ανάρτησή του είναι αποτελεσματική στους γεμάτους ανωμαλίες δρόμους, αν και στις πιο έντονες ανωμαλίες μεταφέρει θορύβους στο εσωτερικό. Το τελευταίο διακρίνεται για το μοντέρνο του σχεδιασμό και την προσεγμένη ποιότητα, ενώ σε επίπεδο χώρων ικανοποιεί για τις μετακινήσεις τεσσάρων ατόμων και ακόμα περισσότερο με το μεγάλο -για την κατηγορία- πορτ μπαγκάζ των 300 λίτρων.

Αρχικός εξοπλισμός: ESP, 4 a/b, ηλ. παράθυρα εμπρός, τιμόνι υποβοηθούμενο και ρυθμιζόμενο, κεντρικό κλείδωμα θυρών, ηλ. καθρέπτες και air condition.

Τεχνικά χαρακτηριστικά: Κυβισμός: 1.398 κ.εκ., Ισχύς: 68/4.000 ps/σ.α.λ., Ροπή: 160/2.000 Nm/σ.α.λ., 0-100 χλμ./ώρα: 15,5 δλ., Μεικτή κατανάλωση: 3,8 λτ./100 χλμ., Εκπομπές CO2: 99 γρ./χλμ.

KIA PICANTO 1.0